Cleantech Forum post #1 for FD Selections Energie

Titiaan Palazzi

Over 2010 bedroegen de totale investeringen in cleantech $7.8 miljard (2010 annual review, Cleantech Group). Dat is evenveel als het bruto nationaal product van Malta. Goed nieuws, want bedrijven uit deze sector dragen niet alleen bij aan economische groei en werkgelegenheid, maar ook aan een lagere ecologische impact. Maar wat is cleantech precies?

Cleantech elimineert de oorzaak van ecologische vervuiling door middel van nieuwe technologie. Dit in tegenstelling tot end-of-pipe technologie zoals roetfilters, waarbij het milieu-effect wordt verminderd maar de oorzaak niet wordt aangepakt. Cleantech levert een financiële drijfveer voor toepassing – een lager gebruik van grondstoffen betekent uiteraard lagere kosten.

Forum San Francisco

Van 14 tot 16 maart vindt het Cleantech Forum San Francisco plaats. Dit forum, georganiseerd door de Cleantech Group, is hét jaarlijkse evenement voor geïnteresseerden in cleantech. Op dit evenement komen ondernemers, investeerders, beleidsmakers en bestuurders bij elkaar om de trends en ontwikkelingen binnen cleantech te bespreken en sterke strategieën te ontwikkelen. Tevens is dit de plek om een krachtig internationaal netwerk te bouwen.

Dit jaar zal het thema van het forum de rol van data binnen de cleantech sector zijn. Energie, water, transport, afval en landbouw – al deze sectoren veranderen snel door IT-oplossingen die de mogelijkheid creëren voor versnelde toepassing van nieuwe technologieën. Sprekers als Elon Musk (Tesla, PayPal) en Sheeraz Haji (Cleantech Group) zullen hun toekomst visie over de sector delen.

Trends, sprekers en bedrijven

Gedurende de komende drie dagen zal vanuit San Francisco iedere dag een kort bericht volgen met de belangrijkste trends, de beste sprekers en de meest interessante cleantech bedrijven. Voor meer informatie over het forum, zie deze link.

Titiaan Palazzi is naast co-organizer van het Cleantech forum in Amsterdam ondernemer, TUDelft-student duurzame energie en strategisch adviseur bij Wij Zijn koel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s